Blog

Website De 5 bedste grunde til at bruge WordPress

Wordpress cms

Derfor er WordPress så populært

Millioner af websteder verden over bruger WordPress (WP), som deres indholdsstyringssystem (CMS-system).  WordPress administrerer omtrent 33% af alle websteder på internettet – herunder næsten 15% af verdens 100 bedste websites. Med så meget popularitet for et CMS-system, kan du spørge dig selv: “Hvorfor er WP så populær? Hvad gør det så godt?”

Desværre er svaret ikke så enkelt, at det kan forklares med to ord. Der er nemlig flere forskellige forklaringer som gør, at WordPress er unik. Siden sit første aftryk i 2003, er CMS-systemet kommet langt. WP har introduceret en lang række kraftfulde nye funktioner, med hver sin store opdatering. WordPress er blevet et af ​​de mest kraftfulde, alsidige, robuste og brugervenlige CMS-system du overhovedet kan komme i nærheden af. WP tilbyder enorme mængder af funktionalitet og der vil i denne artikel, blive beskrevet om de væsentligste funktioner i WordPress.

wordpress logo

5 grunde til at bruge WordPress

1. Gratis og open source

Måske er ​​den største faktor til WP’s succes, at det er gratis og open source. Det gør at det er nemt, tilgængeligt og let at redigere. Ikke mindst tilbyder flere hosting-selskaber at installere WP med det såkaldte ”1-click-installation”, så det bliver nemt for brugeren at komme i gang. Har du brug for at ændre noget, der skal tilpasses din løsning? – så kan du nemt gøre det. Står du overfor en udfordring, som du har brug for hjælp til at løse? Så skal du bare klikke dig ind på siden for WordPress-fællesskabet – her kan du med 99% sikkerhed finde dit svar.

2. Plugins på WP

Endnu et vigtigt element i WordPress succes, som også hjalp dem med at gå fra en ydmyg blogging-platform, til et komplet og avanceret CMS-system – er helt klart den enorme mængde af plugins der tilbydes. De fleste WordPress-plugins fungerer autonomt, hvilket betyder, at brugerne kan blande og modellere dem, så de kan tilpasses brugerens specifikke behov. Det holder også vedligeholdelsesomkostningerne lave, da både WP og dets individuelle plugins kan opdateres uafhængigt, uden at påvirke andre komponenter og elementer som får hjemmeside til at køre.

De enorme mængder af ​​plugins kan være overvældende, da WP plugins tilbyder funktionalitet til marketingautomatisering, diasshow, sociale medier, formularer, søgemaskineoptimering (SEO), caching, sikkerhed, e-handel, og meget mere. Udviklere verden over udvikler nye plugins og ændrer eksisterende hver dag.

3. Temaer på WordPress

En af de største fordele ved WP er de temaer (Themes), som giver brugerne mulighed for at få rammen for et smukt og velbygget websted, med et enkelt klik. Ligesom plugins, kører temaer fra lette og minimale rammer til meget avanceret og kompliceret udseende. Ved hjælp af et tema, kan selv en nybegynder lave et semi-professionelt website på få timer.

Tema til WordPress

4. Brugervenligt at anvende

Det er ikke ofte, at man kan beskrive et system bygget til webdesign, som både kraftigt og nemt at bruge – og virkelig mene det. Men begge disse beskrivelser gælder for WP.

Med en logisk organiseret menu, med funktioner og enkle klik, tog WordPress webdesign ud af hænderne på erfarne kodere og gjorde det tilgængeligt for alle brugere. Faktisk kan enhver bruger, selv uden grundlæggende HTML eller CSS-kendskab, opbygge og vedligeholde et websted på få minutter, ved hjælp af WordPress. Dette har revolutioneret, hvordan man i dag udvikler hjemmesider.

5. Alsidighed

WordPress startede som en blogging-platform. Men med udviklingen af plugins og en stadigt voksende liste over indbyggede funktioner, vokser det ekstremt hurtigt. I dag bruges WordPress til alle mulige former for hjemmesider. Uanset om du har brug for en e-handelsside, en fotografiportefølje eller endda en simpel blog – så kan WordPress klare det.

Bedre endnu, ifølge Google, er WordPress SEO-venlig. Dette skyldes den store velkonstruerede struktur, der nemt imødekommer crawls af søgemaskiner. WordPress loader relativt hurtigt, følger fast kodning og UX-standarder. Ydermere sørger det for optimering af billeder og indeholder værktøjer til at forenkle integrationen af ​​sociale medier. Det har også et væld af SEO plugins, til at hjælpe webstedsejere med at generere indhold, så man kan rangere højere på Google.

 

Har du brug for en WordPress hjemmeside?

EK Design er specialiserede i udvikling WordPress sider. Vi har en håndfuld af udviklere som sidder med WP-udvikling hverdag for andre af vores kunder. Kontakt os og lad os sammen starte dit næste WP-projekt.

 

Om Forfatteren

author thumbnail image
Emil Sahin
Emil er Digital Designer/Frontend udvikler - og har mere end 12 års erfaring bag sig.