Blog

Google, SEO SEO af billeder – Optimer billeder til søgemaskiner

""

SEO af billeder

Prøver du at forbedre SEO af dine billeder (Image SEO) på din hjemmeside? Når SEO er optimeret korrekt, kan billedsøgning medbringe mange nye besøgende på dit websted.

For at drage fordel af Image SEO, skal du hjælpe søgemaskinerne med at finde dine billeder og indeksere dem for de rigtige søgeord.

I denne nybegynder guide vil vi vise dig, hvordan du optimerer Image SEO ved at følge nedenstående trin.

Optimering af dine billeder til SEO og hjemmeside-hastighed

Hastighed spiller en vigtig rolle i SEO og i brugeroplevelsen på din hjemmeside. Søgemaskiner vil konsekvent rangere de hurtigste websteder højere. Dette gælder også for billedsøgningen.

Billeder øger din samlede sideindlæsningstid. De tager længere tid at downloade end tekst, hvilket betyder, at din side loades langsommere, hvis der er flere store billedfiler, der skal downloades.

Du skal sørge for, at billeder på dit websted er optimeret til web. Det kan være lidt vanskeligt at vænne sig til, da mange begyndere ikke er eksperter inden for grafik og billedredigering.

Vi har en praktisk vejledning om, hvordan du optimerer billeder korrekt, inden du uploader dem til dit websted.

Den bedste måde at optimere billeder på er ved at redigere dem på din computer ved hjælp af et billedredigeringssoftware som eksempelvis Adobe Photoshop. Dette giver dig mulighed for at vælge det rigtige fil-format for at oprette en lille filstørrelse.

Du kan også bruge et billedkomprimerings plugin til WordPress. Disse billedoptimeringsprogrammer giver dig mulighed for automatisk at reducere filstørrelsen, mens du uploader et billede til WordPress. (Vi har skrevet en blog om 5 gode grunde til at bruge WordPress)

 

Hvad er Alt Text?

“Alt text” eller “Alternative text” er en HTML-attribut tilføjet til img-tagget, der bruges til at vise billeder på en webside. En almindelig HTML-kode for et img-tag kunne se sådan her ud:

<img src = “/ bambui-tandbørste.jpg” alt = “En Bambui Bambus Tandbørste” />

Det tillader websiteejere at beskrive billedet i almindelig tekst. Hovedformålet med den alternative text er at forbedre tilgængeligheden, ved at gøre det muligt for skærmlæsere at læse Alt text’en til synshandicappede brugere.

Alt tekst er også afgørende for Image SEO. Det hjælper søgemaskiner med at forstå billedets sammenhæng.

Moderne søgemaskiner kan genkende objekterne på et billede, ved hjælp af kunstig intelligens. Men de skal have hjælp fra webstedsejere for at beskrive billedet, med deres egne ord.

Normalt er Alt Text ikke synligt på din hjemmeside. Men hvis et billede er brudt ned eller ikke kan findes, kan dine brugere se den alternative tekst med et brudt billed-ikon ved siden af ​​det.

Eksempel på broken ALT text

Hvad er forskellen mellem Alt Text og en Titel?

Alt Text bruges til tilgængelighed og billed-SEO, mens titelfeltet bruges internt af WordPress til mediesøgning.

WordPress indsætter Alt-tagget i den aktuelle kode, der bruges til at vise billedet. Titeletiketten er gemt i databasen for at finde og vise billeder.

Tidligere har WordPress tilføjet Titel-tagget i HTML-koden. Det fjernede man, da det ikke var en ideel metode da søgemaskinerne i sin tid brugte flere ressourcer på at finde titlen.

Sådan tilføjes Alt Text, Titel og billedtekst til billeder i WordPress

Alt Text, Titel og billedtekst udgør det man kalder metadata, som du kan tilføje, når du uploader billeder til WordPress.

Når du tilføjer et billede ved hjælp af standardblokken, giver WordPress dig mulighed for at tilføje billedtekst og Alt text til billedet.

Det genererer automatisk en titel for billedet fra filnavnet. Du kan ændre titlen ved at klikke på redigeringsknappen i billedblokkens værktøjslinje.

Dette vil vise en pop-op med media uploader, hvor du kan indtaste din egen brugerdefinerede titel for billedet.

Du kan også redigere Alt-tagget og titel for de billeder, du allerede har uploadet til WordPress. For at gøre det, skal du besøge Media »Biblioteksside og finde det billede, du vil redigere.

Ved blot at klikke på et billede vil du få vist vedhæftede detaljer i en pop-up, hvor du kan indtaste titel, Alt Text og billedtekst.

Bemærk: Ændringer af et billede Alt-tag eller billedtekst via Mediebibliotek ændrer det ikke i de indlæg og sider, hvor billedet allerede er brugt.

 

Bambui alt tekst - EK Design

Eksempel på ALT tekst: Google indekserer ALT teksterne.

Hvornår skal du bruge billedtekster til billeder i WordPress

Billedetekster (Caption) giver dig mulighed for at give yderligere oplysninger for et billede til alle dine brugere. De er synlige på skærmen for alle brugere, herunder søgemaskiner og skærmlæsere.

Som du måske har bemærket, bruger de fleste hjemmesider normalt ikke billedtekster til billeder i deres blogindlæg eller sider. Det er fordi billedtekster ofte ikke er nødvendige for at forklare et billede.

Billedtekster er mere egnede i følgende scenarier:

  • Familie- eller begivenhedsbilleder
  • Billeder, der kræver yderligere forklaring, der beskriver baggrundshistorien
  • Produktbillede gallerier
  • I de fleste tilfælde vil du kunne forklare billedet i selve artiklens indhold.

SEO af billeder – Yderligere tips til forbedring

Tilføjelse af Alt-tag er ikke det eneste du kan gøre for at forbedre Image SEO. Følgende er et par ekstra tips, som du skal huske på, når du tilføjer billeder til dine blogindlæg.

1. Skriv beskrivende alt-tekst

Mange begyndere bruger ofte kun et eller to ord som Alt Text til billedet. Dette gør billedet for generisk og sværere at rangere.

For eksempel, i stedet for bare skrive “kylling” kan du skrive “kyllinger spiser korn”.

2. Brug beskrivende filnavne til dine billeder

I stedet for at gemme dine billeder som DSC00434.jpeg, skal du navngive dem korrekt. Tænk på de søgeord, som brugere vil skrive i søgningen for at finde det pågældende billede.

Vær mere specifik og beskrivende i dine billedfilnavne. For eksempel er rød-træhus.jpeg bedre end bare hus.jpeg.

3. Giv konteksten til dine billeder

Søgemaskiner bliver smartere hver dag. De kan genkende og kategorisere billeder ganske godt. Men de har brug for dig til at give kontekst til billedet.

Dine billeder skal være relevante for det overordnede emne i indlægget eller siden. Det er også nyttigt at placere billedet nær den mest relevante tekst i din artikel.

4. Følg SEO bedste praksis

Du skal også følge de overordnede retningslinjer for SEO til din hjemmeside. Dette forbedrer din samlede placering på søgemaskinerne, herunder billedsøgning.

5. Brug originale fotografier og billeder

Der er mange gratis stock photography hjemmesider, som du kan bruge til at finde gratis billeder til dine blogindlæg. Problemet med lagerfotos er, at de bruges af tusindvis af hjemmesider.

Prøv at bruge originale fotografier eller lav kvalitetsbilleder, der er unikke for din blog.

Vi ved, at de fleste bloggere ikke er fotografer eller grafiske designere. Heldigvis er der nogle gode online værktøjer, som du kan bruge til at oprette grafik til dine hjemmesider.

Lad EK Design hjælpe dig i gang med Image SEO

Her hos EK Design har vi specialister som sidder med SEO. Vores SEO Specialister er nogle af de bedste og har mere 10 års anciennitet bag sig.

Kontakt os i dag og få en uforpligtende samtale.

Om Forfatteren

author thumbnail image
Emil Sahin
Emil er Digital Designer/Frontend udvikler - og har mere end 12 års erfaring bag sig.