Blog

Sociale Medier WordPress sikkerhed: Sådan sikrer du din hjemmeside!

Wordpress sikkerhed

WordPress sikkerhed: Vil du gerne holde din WordPress-hjemmeside opdateret og sikker? WordPress er et fremragende CMS-system, men som enhver platform har den også flere fejl, som bestemte hackere kan udnytte. Men i modsætning til andre platforme eller hjemmesider, er der en række kendte sikkerhedsforanstaltninger du kan tage for at beskytte din hjemmeside.

  • Trin 1. Opdater alt
  • Trin 2. Brug kun opdaterede plugins og temaer
  • Trin 3. Vælg en god webhost
  • Trin 4. Installer et sikkerhedsplugin
  • Trin 5. Tag jævnligt backup af din hjemmeside
  • Trin 6. Beskyt dine loginoplysninger

 

Læs også blogindlægget: Sådan optimerer du din WordPress website!

 

Trin 1. Opdater alt

Noget af det første du kan gøre for at holde din hjemmeside sikker, er at holde alt opdateret.

Nogle gange skal du muligvis nedgradere din WordPress-version af kompatibilitetsgrunde, men sørg for at opgradere hurtigst muligt.

For at opdatere WordPress eller dets komponenter skal du gå til dit admin-dashboard og klikke på opdateringer. Hvis der er en ny version af et plugin, tema eller WordPress-installation, vil du blive underrettet her.

Normalt klikker du bare på opdater nu, men du kan nogle gange komme ud for at opdatere manuelt.

 

Trin 2. Brug kun opdaterede plugins og temaer

Det er bedst at undgå ældre temaer eller plugins, der ikke længere er kompatible med nyere versioner af WordPress. Dine gamle installationer kan være en nem gateway til at infiltrere din hjemmeside. Brug plugins og temaer der stadig modtager opdateringer, og sørg for at holde dem opdaterede.

 

Trin 3. Vælg en god webhost

Web hosting kan have stor indflydelse på din hjemmesides sikkerhed. Mange hosting udbydere bruger firewall, malware scans og andre nyttige funktioner. Du skal blot sikre dig, at de holder deres software opdateret og deres servere er sikre.

Delt hosting er billigt, men kan sprede malware mellem hjemmesider, hvis en server er inficeret. Overvej at bruge en VPS server.

Mange hostingudbydere tilbyder også SSL-certifikater. Hvis du håndterer følsomme data som adgangskoder eller betalingsoplysninger, skal du bruge et SSL-certifikat til at kryptere disse vigtige data.

 

Trin 4. Installer et sikkerheds-plugin

Sikkerheds-plugins er super hjælpsomme værktøjer, der ofte installerer en firewall, aktiverer nyttige funktioner og gør det nemt at gøre ting som at ændre URL til din login side eller blacklist ip-adresser. De kan også scanne dit websted og opdage malware eller sårbarheder.

Nogle populære WordPress-sikkerhedsplugins:

 

Trin 5. Tag jævnligt backup af din hjemmeside

Hvis din hjemmeside bliver hacket, vil du ikke bruge timer på at forsøge at reparere skaden. Sikkerhedskopiering (Backup) giver dig mulighed for at vende tilbage til en ældre version af din hjemmeside – og med en ændring af din admin adgangskode vil problemet forhåbentlig løses. Din hostingudbyder kan levere backuptjenester, eller du kan selv bruge et plugin som Updraft Plus Backup.

 

Trin 6. Beskyt dine loginoplysninger

Hackere kan forsøge at brute-force dit login og få adgang til din hjemmeside. Der er dog et par ting du kan gøre, for at forhindre dem i at komme ind.

Alle kan gå til din login side og forsøge at gætte dit kodeord – medmindre du ændrer webadressen. Nogle sikkerhedsprogrammer leveres med denne funktion, eller du kan bruge WPS Hide Login.

WP Limit Login Attemps vil tilføje en CAPTCHA og stoppe folk fra at gøre mere end et par forsøg på at logge ind, hvilket eliminerer brute-force metoder til at gætte adgangskode.

Two Factor Authentication – mens det sænker loginprocessen, tvinger dette plugin folk til at bruge en kode sendt til en anden enhed du ejer, til at logge ind. Hvis nogen selv forsøger det, vil du vide det med det samme.

Det bedste du kan gøre er at få et brugernavn samt kodeord, som ikke kan blive gættet. Efterlad ikke dit brugernavn som “admin”, og sørg for at dit kodeord indeholder symboler, tal samt store og små bogstaver.

 

WordPress sikkerhed: Hold din hjemmeside sikker

WordPress sikkerhed: At få hacket sin hjemmeside kan betyde, at du taber dine filer, udsætter følsomt materiale, eller bliver låst ud af dit egen hjemmeside. Sørg for at sikre det ved at hente sikkerhedsplugins, lappe eventuelle potentielle udnyttelser og holde WordPress opdateret. På den måde kan du kontrollere din hjemmeside og holde kriminelle væk, der ønsker at stjæle dine data.

 

EK Design kan beskytte din WordPress-hjemmeside for dig

Her hos EK Design har vi specialister og webudviklere som sidder med udvikling af websites og webshops. Vores webudviklere er blandt de bedste og har mere end 10 års anciennitet bag sig.

Kontakt os i dag og få en uforpligtende samtale.

 

Om Forfatteren

author thumbnail image
Emil Sahin
Emil er Digital Designer/Frontend udvikler - og har mere end 12 års erfaring bag sig.