Blog

Facebook, Sociale Medier 10 grunde til hvorfor du burde bruge video annoncer på Facebook (2019)

Den gode video på Facebook

Overvejer du at bruge video annoncer på Facebook? Hvis ikke, så burde du helt klart have det i tankerne. Ifølge en undersøgelse af Wyzowl, viser det sig at vi mennesker, kun husker 20% af det vi læser. Derimod husker vi faktisk hele 80% af hvad vi ser!

Facebook’s algoritmer lægger mere og mere vægt på videoer, hvorfor du som annoncør burde udnytte denne mulighed. Derudover bliver der hver dag set mere end 100 millioner timers video på Facebook. Hvis du derfor ikke benytter video annoncer i dine marketing aktiviteter, så går du glip af en ekstrem effektiv marketing form.

Vi har tidligere skrevet et trin-for-trin til hvordan du laver Facebook annoncer. Video annoncer er blevet en vigtig del af Facebook/Instagram annoncering. Dette blogindlæg gennemgår 10 grunde til hvorfor du også burde bruge videoer i din Facebook marketing strategi.

Fordelene ved at bruge video annoncer på Facebook

En anden undersøgelse af Wyzowl viser at 81% af brands som bruger video annoncer på Facebook:

  • 99% af dem der bruger video annoncer, siger at de vil fortsætte med dette næste år også.
  • 85% ser videoer som en vigtig del af deres marketing strategi.
  • 82% forventer at bruge endnu flere omkostninger på video annoncer.
  • 78% af de brands mener at video annoncering giver dem en god ROI (Return On Investment).

Der kan derfor være mange flere fordele ved video annoncering på de sociale medier, men herunder nævnes de 10 vigtigste i vores øjne.

Fordel 1. Video annoncer fanger brugerens opmærksomhed

Sammenlignet med billeder og tekst, så er video annoncer uden tvivl den mest effektive måde at fange kundernes opmærksomhed på, på både Facebook og Instagram. Med videoer kan du vise produkter eller services i bevægelse på helt unikke og kreative måder.

Kigger vi på endnu flere data om kunderne, så får du egentlig svar på, hvorfor du burde bruge video i din annoncering. Undersøgelsen fra Wyzowl ledte frem til, at omtrent 81% af kunderne er blevet overbevist om at købe et produkt eller en service på baggrund af en video, hvor 85% siger at de ønsker at se flere video annoncer fra brands.

Forbrugeradfærd og følelser er netop noget, der spiller en enorm stor rolle i reklame og markedsføring. Kigger vi på psykologi-delen, så bruger kunderne gerne tid på at se en video af det produkt eller service, som de overvejer at købe.

video annoncer på facebook

Fordel 2. Få dine annoncer vist på flere platforme

Facebook består af fire platforme, som du kan benytte til at sprede dit budskab på. Disse er Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network.

Du styrer her fuldkommen selv hvordan du spreder dit budget på de fire platforme, alt afhængigt af hvad der giver mening for dig, og hvordan du når ud til flest mennesker.

Ved brug af Audience Network anvender du et tredjeparts-netværk som Facebook er en del af. Her vises dine annoncer bl.a. på hjemmesider eller i apps, dette har vi skrevet mere om i indlægget om Audience Network.

Gennem Facebook har du derfor mange muligheder med videoer. Du kan for eksempel bruge video annoncer i Instagram Stories, som har opnået stor popularitet på det seneste.

annoncer på facebook

Fordel 3. Den største platform

Ja, hvorfor skulle man overhovedet annoncere på Facebook? Netop fordi at Facebook er den største sociale platform med over 2 milliarder aktive brugere. Af den simple årsag ønsker mange virksomheder at køre deres annoncer på Facebook, og det er naturligvis helt forståeligt!

Fordel 4. Video annoncer skaber mere salg

Når vi nu har fastslået at video annoncer vises til flere brugere, så viser statistikkerne også at 76% af de brands der bruger video annoncer på Facebook, oplever en stigning i deres salg. Og det er ikke blot på de sociale medier at man kan forvente effektivitet ved videoer. Online markedspladser som Amazon og eBay rapporterer nemlig også, at ved brug af videoer under produktbeskrivelserne øges chancen for at de besøgende foretager et køb.

Video annoncer er en fantastisk måde, hvorpå du kan generere leads og generere mere trafik til dit website.

Fordel 5. Videoer bliver delt på de sociale medier

De personer der ser en video, og synes at den er interessant eller relevant for andre, er i stand til at dele videoen med bekendte. På denne måde kan disse mennesker “gøre arbejdet for dig”, da din video annonce får en bredere rækkevidde.

Mere end 1 milliard videoer bliver delt på de sociale medier på daglig basis.

Fordel 6. Video annoncer performer godt på mobiler

Vores brug af mobiler har været stigende de seneste mange år, hvor vi i dag er langt mere aktive på vores mobil end computer. Derfor er brands blandt andet nødsaget til at optimere deres hjemmeside, således at den er mobilvenlig. Det samme gør sig gældende for videoer på Facebook, som skal kunne dække hele skærmen på mobiltelefoner, for at opnå det bedste resultat.

I takt med at vi bruger mere tid på mobil, bliver der også set flere og flere videoer gennem mobiltelefoner. En interessent statistik viser at 88% af videoer på maximum 30 sekunder, bliver set fra start til slut. Dette gør sig ikke gældende på en computer.

Fordel 7. Du kan dele meget mere information på kort tid

Sammenlignet med tekster, så kan du med en video sige SÅ meget mere på kort tid. Videoer er perfekt til informations- og vidensdeling, på en måde som appellerer mere til modtagernes sanser. Ønsker du derfor at vise egenskaberne ved dine produkter, så finder du ikke en bedre metode end video annoncer.

Fordel 8. Data om seerne

De af brugerne som ikke ser en video fra start til slut, kan således være en god målgruppe for en ny kampagne. Målgruppen har vist interesse for dit indhold, hvorfor der er stor sandsynlighed for at de også vil være interesserede i dine ydelser.

Prøv at sætte dig ind seerne, og forstå hvorfor de ikke så videoen til slut. Er den for lang, eller var budskabet ikke tydeligt? Måske er det visuelle i annoncen ikke fængende? Med Facebook’s egne analyseværktøjer kan du have adgang til en masse relevante data.

Udover de seere som ikke ser videoen til slut, får du selvfølgelig også data om mere engagerede målgrupper.

Fordel 9. Video annoncer bygger troværdighed

Troværdighed er essentiel for konverteringer og salg. Det er alfa omega for brands at have en skarp “content marketing” strategi, da det uden tvivl bygger troværdighed og længerevarende relationer. I stedet for at opsøge salg, så “trækker” du kunder til dig ved at dele interessant og nyttig information. Derfor er video annoncer en oplagt mulighed i forbindelse med din marketingstrategi.

Som nævnt tidligere, så er videoer mere engagerende og sætter således gang i følelserne hos seerne. Mange kunder er skeptiske over for at skulle købe produkter og services på nettet, grundet frygten for at blive snydt. Men med effektiv brug af video annoncer, kan du vise din forretning og dine produkter på bedste vis, så kunderne opnår tillid til dig.

Fordel 10. Omkostningseffektivitet

Hvis det rette team formår at producere en perfekt video af dit brand, produkter eller services, så kan denne video genbruges igen og igen. En investering i en god video kan derfor genere indtægter i flere måneder.

Den gode video på Facebook

Hvordan kreerer man så den perfekte video? Facebook har deres egne anbefalinger til hvordan du bedst muligt kan få noget ud af dine Facebook video annoncer.

Dette er et emne som vi i et kommende blogindlæg vil dykke ned i. Har du derfor brug for hjælp til video annoncer på Facebook eller Instagram her og nu, så kan EK Design samle et team af diverse specialister inden for Facebook Annoncering og Videoproduktion, for at skabe en video annonce der skaber værdi for dig.

Mulighederne med markedsføring på Facebook og Instagram er mange, og video annoncer burde helt klart være i din strategi!

 

Om Forfatteren

author thumbnail image
Essam S
Essam er specialist i SEO og hjælper dagligt virksomheder med, at skabe salg og vækst gennem organisk søgemaskine optimering.