Blog

Facebook, Sociale Medier Vidste du dette om annonceauktioner på Facebook?

auktioner på facebook

Sådan fungerer annonceauktioner på Facebook

Jeg har netop lige talt med vores kontaktperson fra Facebook, hvor vi diskuterede annonceauktioner og deres systemer på Facebook. En interessant snak var det i den grad – og jeg vil dele de vigtigste key-points fra samtalen i indlægget her.

Kort om annonceauktionen

Facebook-annonceauktionen arbejder for at skabe størst værdi for annoncører og den bedste forbrugeroplevelse.

Facebook-annonceauktionen er designet til at maksimere annoncørværdien, mens du optimerer forbrugernes oplevelse på tværs af Facebook, Messenger, Instagram & Audience Network. I dette indlæg vil jeg forklare om, hvordan Facebook-auktionen fungerer, hvordan budgetpacing påvirker leveringen af dine annoncer på Facebook, og hvordan annoncens relevans kan påvirke annonceeffektiviteten.

Hvad er en annonceauktion?

Vi har vel alle prøvet, at deltage i en auktion – på den ene eller anden måde. Her er det forholdsvist simpelt, hvor den køber der byder højest – ender med at købe varen. Sådan er det dog ikke helt på Facebook og når du annoncerer herpå.

Billedresultat for auction bidding

Det er ikke den med det højeste bud der vinder på Facebook. Derimod den annoncør, som kan skabe mest værdi for den pågældende målgruppe

Facebook-annonceauktionen er designet til at maksimere annoncørværdien, mens du optimerer forbrugeroplevelsen for målgrupper på Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network.

Generelt forsøger Facebook at vise dine annoncer jævnt i løbet af dagen, så de folk, der er mest værdifulde for dig – i din målgruppe, er mere tilbøjelige til at se dine annoncer.

Desto mere relevant Facebook estimerer din annonce bliver,  jo mindre bør det koste annoncøren at vise annoncen til den pågældende person.

Leveringssystemet på Facebook

Facebook’s leveringssystem finder de mest relevante annoncer til at vise folk i en skæmmende skala og hastighed på op til titusindvis af auktioner hver dag med et sekund for at levere et annonceindtryk for hver enkelt.

Leveringssystemet indeholder tre komponenter. Vend de nedenstående felter for at se, hvordan hver komponent fungerer i annoncauktionen.

Her er Jesper. 

Jesper er 24 år og bor i København. Han elsker at bruge tid på de sociale medier, da han kan komme i kontakt med venner, familie og se de nyeste opdateringer fra hans favorithold, FC Barcelona.

Jesper fra Facebook

Konkurrence på Facebook

Tusindvis af annoncører ønsker at vise annoncer til folk som Jesper lige nu, hvor han begynder at se på sit nyhedsfeed på Facebook.  Det vil sige at der er annoncører der har målrettet deres annoncer mod mænd, der er 24, der bor i København osv.

annonceauktion på Facebook

Facebook tager højde for dit bud

Facebook’s auktionssystem tager højde for dit bud. De tager også udgangspunkt i hvor interessant og relevant de mener, at Jesper vil finde hver af disse annoncørers annoncer. Dernæst vurderer Facebook hvor sandsynligt det er, at Jesper ville foretage en handling som at klikke eller købe efter at have set annoncen.

Din annonce bliver vist

Hvis Facebook vurderer at din annonce skaber mest værdi for forbruger og for dig, så er det din annonce din målgruppe vil blive eksponeret for.

Følg med på bloggen

Du kan følge med på vores markedsføring blog, hvor du kan lære mere om det nyeste indenfor annoncering på de sociale medier og hvordan du kan få de mest effektive resultater til de laveste priser.

Om Forfatteren

author thumbnail image
Kevin Singh
Kevin Singh er Blueprint Certificeret Facebook specialist og har mere end 4 års erfaring med annoncering på de sociale medier.