Blog

Facebook, Sociale Medier Få din annonce vist på Facebook

Facebook vises på en Macbook

Facebook skal vælge din annonce

Er du ny til Facebook annoncering anbefales det, at du læser vores indlæg om hvordan du kan lave annnoncer på Facebook

Har du erfaring med Facebook, vil dette blogindlæg belyse om hvilke elementer FB vægter når de vælger den annonce, som skal blive vist i feed’et.

Når din annonce indgår i Facebook’s-annonceauktion, konkurrerer den med andre annoncer i auktionen rettet mod personer i din målgruppe. Du er nemlig ikke den eneste som målretter annoncer, mod en given målgruppe.

vinder annonce på facebook

Når du annoncerer på Facebook – byder og kæmper du mod andre annoncører.

Som med alt indhold på Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network, vægter Facebook at der bliver vist det rette indhold til den rigtige person på det rigtige tidspunkt – og det inkluderer annoncer. De optimerer altså brugeroplevelsen ved selv, at vælge de annoncer der skal indgå i feed’et der med størst sandsynlighed har interesse for brugeren.

Sådan vælges annoncen

Facebook’s annonceauktion rangerer alle annoncer på platformen med en estimeret værdi, og annoncen med den højeste samlede værdi vinder auktionen.

“Total value” er en numerisk værdi som Facebook beregner ved hjælp af flere faktorer; herunder dit bud, Facebook’s estimater/forudsigelser om hvordan folk i din målgruppe vil reagere på din annonce, og hvor relevant Facebook tror, målgruppen vil finde din annonce.

User value tager udgangspunkt i relevansen og annoncekvalitet. Jo højere relevans din annonce har for dit målgruppe, desto mere konkurrencedygtig vil den optræde i annonceauktionen. samt at udføre bedre.

Bemærk: Facebook bruger brugerværdi, ikke relevans score ved beregning af Totalværdi.

Formularen til at få annoncer vist på Facebook

Det kan være svært at huske – men dette er meget nyttigt, at have i betragtning når du sidder og laver annoncer på Facebook. Jeg vil anbefale at du bogmærker denne side i din browser, så du altid kan tilgå informationen.

[Annoncør bud] x [Estimerede handlinger] + [Brugerværdi] = Totalværdi

Få annoncer vist på Facebook

Det er den formel, Facebook bruger til at bestemme, hvilken annonce der vinder auktionen. 

Annoncør bud

Når du sender indsender et bud, fortæller du Facebook, hvor meget du værdiansætter et bestemt resultat udført af din målgruppe. Mens dit bud kan være lavere end det du rent faktisk betaler, anbefaler vi, at du bestemmer dit bud baseret på den pris pr. Handling (CPA) du er villig til at betale eller den ROI  (investeringsafkast), du vil opnå.

Estimerede handlinger

Estimerede handlinger repræsenterer, hvor sandsynligt Facebook tror, at en given person vil foretage din ønskede handling. Disse estimerede handlinger er baseret på de tidligere handlinger, den person, du forsøger at nå, har taget.

Uanset hvilken handling du vælger konverterer vi alle annoncørværdier til en effektiv pris pr. Visning (eCPM).

Brugerværdi

Brugerværdien handler om at skabe den bedste oplevelse for brugerne. Brugerværdi omfatter faktorer som annoncekvalitet, forventet positiv engagement og forventet negativt engagement fra folk i din målgruppe samt deres oplevelse efter, at have klikket på din annonce. .

Hvad er relevansscore?

En lille bonus jeg gerne vil dele med jer, er omkring relevansscore. Arbejder du med Facebook har du sikkert set relevansscoren i annonceadministrator. Er du derimod helt ny til Facebook annoncering, så læs godt med.

Når din annonce er blevet vist mere end 500 gange, får den en daglig relevansscore på en skala fra 1-10. En score på 10 betyder, at Facebook vurderer din annonce som værende meget relevant, og en score på 1 betyder, at Facebook vurderer, at din annonce ikke er meget relevant. Du kan få vist scoren i værktøjet Annoncerapportering ved at klikke på fanen “Annoncer”.

Når din annonce er relevant for dit publikum, er dens relevansscore højere og er også mere tilbøjelig til at blive vist end andre annoncer, der er målrettet mod samme målgruppe. Som et resultat betaler du mindre for at nå dit publikum. Brug annoncens relevansscore som en indikator for, at det er på tide at opdatere eller teste dine annoncer.

Relevansscore på Facebook

Et eksempel på relevansscore. Her er et udsnit fra en af vores klienter som vi har genereret mere end 10.000 downloads til på under 3 måneder. 

Om Forfatteren

author thumbnail image
Kevin Singh
Kevin Singh er Blueprint Certificeret Facebook specialist og har mere end 4 års erfaring med annoncering på de sociale medier.